Cytaty Janusza Korczaka:

Przedszkole nr 58 im. Cz. Janczarskiego

Przedszkole nr 58

im. Cz. Janczarskiego

01-406 Warszawa

ul. Batalionu Pięść 4

e-mail:

przedszkole58@neostrada.pl

tel./fax 22 836 45 13

Jadłospis

 

JADŁOSPIS 

       JADŁOSPIS MOŻE ULEGAĆ DROBNYM ZMIANOM 

 

PONIEDZIAŁEK

22 stycznia

WTOREK

23 stycznia

ŚRODA

24 stycznia

CZWARTEK

25 stycznia

PIĄTEK

26 stycznia

 

Kakao

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem, marchewka

 

 

Rzodkiewka

 

Kasza manna na mleku

Pieczywo mieszane z masłem, szynka Juranda, rzodkiewka, sałata

 

 

Papryka

 

Mleko

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaja z majonezem własnego wyrobu, pomidor

 

Biała rzodkiew

 

Płatki jęczmienne na mleku

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, kolorowa papryka

 

Kalarepka

 

Kawa

Pieczywo mieszane z masłem, parówki drobiowe, ketchup

 

 

Rzodkiewka

 

Zupa pejzanka z ziemniakami

Filet z kurczaka w sosie curry, kasza jaglana, sałata z papryką z oliwą z oliwek

 

 

Kompot

 

Barszcz czerwony

Kotlet jajeczny pieczony w ziarnach, ziemniaki, szpinak duszony, pomidor

 

 

 

Kompot

 

Zupa porowa z ryżem

Zapiekanka makaronowa z indykiem, brokułem, cukinią i pomidorami, kalarepka

 

 

Kompot

 

Zupa kalafiorowa z kaszą manną

Pyzy z mięsem, surówka z marchewki z chrzanem

 

 

 

Kompot

 

Zupa fasolowa z zacierkami

Ryba po grecku, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek

 

Kompot

 

Herbata owocowa

Tosty z szynkową z Bobrownik, ogórek kiszony

 

Rodzynki

 

Kawa

Szarlotka z kruszonką własnego wypieku

 

 

 

 

Mleko

Bagietka z masłem i kremem czekoladowym

 

 

Banan

 

Kakao

Bułeczka maślana

 

 

 

Mandarynka

 

Jogurt brzoskwiniowy

Chrupki kukurydziane

 

 

 

 

 


 

PORCJE ŚNIADANIOWE:


  • zupy mleczne – mleko 2 % 200 ml; płatki, kasze, makaron, ryż, zacierki – 30 g

  • mleko, kakao, kawa – 200 ml

  • pieczywo 40 g (pieczywo białe 15 g, pieczywo razowe 25 g)

  • wędlina – 25 g

  • ser żółty – 25 g

  • ser biały – 50 g

  • dżem, miód – 10 g

  • masło – 5 g

  • herbata z cytryną – 200 ml

  • jajo – 50 g

  • pomidor, ogórek, papryka, kalarepa, marchew – 15 g



 

PORCJE OBIADOWE:


  • mięso w całości/ mięso mielone 60 g

  • ryba w całości/mielona 60 g

  • ziemniaki 100 g

  • kasze/ryż/makaron 100 g

  • zupa 300 ml

  • surówki warzywne 50 g

  • warzywa gotowane 50 – 70 g

  • kompot 200 ml


 

PORCJE – PODWIECZOREK:


  • mleko, kakao, kawa – 200 ml

  • kisiel/budyń/koktajl – 200 ml

  • wafle/ciasteczka 70 g

  • ciasta 80 g

  • muffinki 70 g

  • bułka/chałka z masłem – 40 5 g

  • ryż, manna z polewą owocową – 150 g

  • jabłka/gruszki/winogrona/mandarynka/banan/śliwki/melon/arbuz – 80 – 200 g

  • herbata owocowa – 200 ml

  • dżem/nutella – 10 g

 
Zamknij Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.